My dog

I helgen fick vi besök av Torbjörn (vår uppfödare) och Susann. Dem hade med sig 4 hundar varav alla är släkt med Sleipner

Hulduheims Arn (Arnar) Sleipners morfar
Rosa (Hydra) Sleipners mamma
La Grande Cuvé (Varja) Sleipners moster
De Saint Gall (XURI) Sleipners moster

Anledningen till denna husky invasion i vårat hem var givetvis My dog. Alla hundarna skötte sig jättebra. Vi tävlade både lördag och söndag. Alla hundarna tävlade individuellt med fantastiska resultat lägst Very good men mestadels Excellent och en hel del CK:n. Sedan tävlade vi tillsammans i uppfödarklass och avelsklass. Sleipner var med i uppfödarklassen där gruppen fick hp och jättefin kritik bägge dagarna. Bästa resultatet fick dock våran avelsgrupp med Arnar som avelshane. Jag fick förtroendet att springa med Hydra och Håkan fick springa med Arnar. Gruppen fick HP och därmed kom vi till Bis finalen bägge dagarna. Bis finalen går i mässans stora ring, där jag många år suttit i publiken och beundrat dem vackra hundarna som kommit in. Detta året sprang jag istället själv i den stora finalen. Det var fantastisk upplevelse. På lördagen kom vi på 4:e plas och på söndagen på en 3:e plats.
Jag skulle kunna skriva en hel uppsats om helgen för den har varit helt fantastisk. Dock skall jag begränsa mig litegrann, men jag måste självklart berätta om Sleipners insatts med.
Sleipner var på sin 2:a utställning och skötte sig jättebra. På lördagen fick han Very Good vilket jag var supernöjd med. Av kritiken att döma så var det mest den lite lunkande traven som drog ner oss något, o det är ju mattes fel, för sleipner han kan springa fort.
Mellan lördag och söndag låg jag i hårdträning för att få upp hans steg längd och mitt tempo. Tack Susann, Torbjörn och Cecilia för alla tips, dessutom bytte jag kjol till en vidare variant. Det gjorde susen, för på söndagen kom utdelningen Sleipner fick Excellent. Sleipners bror Gere ( Seb) var också på plats tillsammans med matte Felicia och dem fick Excellent bägge dagarna. Grattis till er och tack för sällskap och hundpassning.
Nu dagen efter har jag två mycket trötta hundar och själv är jag en mycket stolt och nöjd matte. Kritik och fler bilder kommer under veckan, mer att läsa om helgen finns på uppfödarens blogg http://blogg.annemonenshuskys.se 

Bookmark the permalink.

3 Responses to My dog

 1. Inger Beatrice Arne says:

  Helt underbart. Det är så roligt att höra att era små sötnosar gör bra på utställningar.
  Men du skriver inget om Shax.
  Var han inte med?
  Kram i mängd

 2. Nej Shax fick inte vara med denna gången kostade tillräckligt att ställa en hund eftersom det var 2 dagar.
  Sen uppskattar inte Shax riktigt att vara bland så mycket andra hundar så kändes som bästa för honom att få vara hemma

 3. Förmodligen skall vi göra ett försök med Shax på nästa utställning i Malmö o se om han verka gilla ringen denna gången, Tränar med mycket godis och beröm innan dess så han förhoppningsvis tycker det är roligt att springa i utstälningskoppel, Själv tycker jag att shax är den absolut finaste huskyn tätt följd av Sleipner <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *